Överlåtelse
Av din klinik

Vill du prata om framtiden?

Vad vi kan göra för dig

Funderar du på att gå i pension och vill lämna över dina patienter till en pålitlig aktör? Låt oss berätta mer om hur vi kan hjälpa dig att ta det stora steget.

Dental Nordica – en seriös och trygg partner

Dental Nordica befinner sig i en expansiv fas. Vi träffar ständigt klinikägare som är redo för att bli en del av gruppen. Vi är väldigt noga med vilka vi tar in som partners och tittar inte enbart på kliniken men också klinikägarens situation och ambitioner.

Dental Nordica drivs av unga tandläkare med relativt lång erfarenhet. Vår modell är enkel, men framgångsrik. Vi vill helst att klinikägaren stannar under en period för att göra överlåtelsen så friktionsfri som möjligt. Du som klinikägare förstår dina patienter och den erfarenheten vill vi att du för över till dina yngre kollegor. Det skapar grunden för en framgångsrik klinik även efter att du gått vidare. Det skapar även en trygghet hos medarbetarna. Vi tror på långsiktighet och vill att de som byggt kliniken också fortsätter att bygga den.

Amin Fadakar, grundare och VD

En enkel, men framgångsrik modell

En överlåtelse behöver inte vara krånglig. Nedan berättar vi mer om hur vi ser på en överlåtelseprocess.

1. Samtal

Låt oss träffas över en kaffe och prata om dina framtidsplaner. Kanske är det första steget mot pensionen eller bara utbyte av idéer med en kollega i branschen. Vi vill höra om hur du ser på framtiden och berättar gärna om Dental Nordica och våra ambitioner. Vi bjuder på kaffet (och en kaka eller två)!

2. Överenskommelse

Det visar sig att vi är klippta och skurna för varandra. I det här läget kan vi prata mer formellt om hur en överlåtelse skulle kunna gå till, börja skissa på en tidslinje för övergången och gå igenom avtal. Det viktigaste för oss är att du känner dig trygg i dina framtidsplaner och att du är öppen och tydlig mot oss.

3. Övergång

Du kanske vill lämna över kliniken inom några månader eller några år. Under övergångsperioden ser vi tillsammans till att patienter, medarbetare och partners känner sig trygga och välinformerade. Vi börjar sakteligen slussa över patienter till andra medarbetare och ser därmed till att övergången blir helt friktionsfri.

4. Överlåtelse

När slutet av övergångsperioden närmar sig är det dags att planera för överlåtelse av kliniken. Här går vi igenom de sista delarna av övergången och formaliserar överlåtelsen. Vi är flexibla och om du så önskar finns möjligheten att jobba kvar, även om det är en dag i veckan.

Kontakta oss

Har du frågor om Dental Nordica?

Kontakta oss!

Vill du bli en del av Dental Nordica eller kanske är du intresserad av att höra mer om våra kliniker och behandlingar? Tveka inte, kontakta oss!